Login
Ako zvýšiť FPS v Counter-Strike: Global Offensive
GhOsT_StaLkeR 9 Komentárov Prečítané: 66093 Vytlačiť
Neexistuje žiadny osvedčený postup, ale je zas veľa osobných nastavení, vylepšení, ktoré môžete urobiť pre grafiku a nastavenie siete, klávesové skratky, a ďalšie, ktoré vám umožní lepšie hrať.

go11.jpg

Aké rozlíšenie obrazovky ?

Veľa hráčov si berie príklad od "profesionálov", ktorí používajú staroveké 4:3 rozlíšenie, ako je 800x600, poprípadne 1024x768, pre orientáciu. Avšak, neexistuje žiadna výhoda, ktorá by prinášala výhodu za toto použitie rozlíšenia. Niektorí "hardcore" hráči využívajú toto rozlíšenie, pretože boli a sú zvyknutí za čias 1.6 éry si ponechať staršie CRT monitory, kde sa ovplyvňuje vyššia obnovovacia frekvencia, a keďže profesionáli sú všeobecne známi tým, že neradi menia svoje HW požiadavky čo sa týka monitoru. Avšak 4:3 stretched čiže rozťahané na celú obrazovku prináša výhodu väčších objektov. Mnoho hráčov hrá na takom rozlíšení kvôli tomu, že sa ľahšie triafa, zlepši sa viditeľnosť modelov. Prináša to avšak aj nevýhodu ,a to že vertikálna a horizontálna senzitivita sú odlišné.


Pri používaní rozlíšenia s pomerom strán 4:3, váše horizontálne zorné pole je iba 74 stupňov. Niektorí hráči preferujú tento úzky pohľad, ktorý im umožňuje viac sa sústrediť na svoj cieľ a zasiahnuť súpera efektívnejšie napr HeadShotom.
V pomere 16:9 má hráč 90 stupňov zorného poľa, čo umožňuje väčšiu víziu smerom k okrajom obrazovky. Ja osobne toto nastavenie nevyužívam kedže monitor mi to nedovolí (LG L226WU 22") a preto používam 1650x1080 (16:10). Pre mňa ideálny prípad, kedže chcem používať maximálne rozlíšenie môjho monitora pri maximalizácii svojej snímkovej rýchlosti. (Zo mňa si ale príklad brať nemusíte, novšie monitory majú už 1920x1080 - 16:9 - radím skôr toto nastavenie)

Jeden z najlepších spôsobov ako zvýšiť svoje FPS je znížiť vaše rozlíšenie, takže sa poďme pozrieť do nastavení grafiky CS:GO.

Zlepšenie FPS s možnosťou štartu
screencsgosml.jpg
[Pre zvačšenie klikni na obrázok]

Vykonajte všetky grafické úpravy. Samozrejme len tak, aby vám to PC stíhal. Hra je všeobecne obmedzovaná HW požiadavkami ako každá PC hra. Neexistujú žiadne čarovné príkazy konzoly alebo príkaz config, ktorý vám dramaticky zlepší vaše FPS, ale niektoré drobné vylepšenia môžeme urobiť.

Nechajte všetky vaše nastavenia v hernej grafike na low, vypnite anti-aliasing.
Pridajte tieto možnosti spustenia do parametrov Steam spustenia (pozri obrázok vyššie):
-Novid -console -high -threads 4 (threads sú jadrá, ktoré máte, fzyicke či logické. Môžete tam dať 2,3,4,8 - záleží od toho koľko logických a fyzických jadrier máte dokopy)

Tieto príkazy vám vypnú intro, povoľí konzolu, nastaví affinity procesu na vysokú, a poskytne jadrá procesora na CS: GO, aj keď technicky Source môže použiť len tri vlákna. Niektorí hráči sa pokúšali pridať parameter -processheap. Tento parameter bol pridaný ako hotfix na problém s prepĺňaním pamäte. Keď tento problém u vás nevyskytuje odporúčam to odstrániť.

Ďalší krok zahŕňa modifikáciu CS: GO, čiže jeho CONFIGU. Je to trochu zložitejšie, ale umožňuje nám užitočne vylepšiť hru.

Upravte nastavenie grafiky v Configu
screen2wordsml.jpg
[Pre zvačšenie klikni na obrázok]


Treba si nájsť svoj ​​config.cfg v zložke cfg v adresáre s hrou:

(default C: \ Program Files (x86) \ Steam \ SteamApps \ common \ Counter-Strike Global Offensive \ csgo \ cfg)

Ak ešte nemáte prípony súborov povolené vo Windows, mali by ste ich teraz umožniť. Ide o to aby sme sa uistili, že keď upravíme Config, zachováva si svoje rozšírenie .cfg. Pokiaľ ich chcete zapnúť, kliknite na tlačidlo Usporiadať v Prieskumníku Windowsu, kliknite na položku Možnosti priečinka a hľadania, prejdite na kartu Zobrazenie a zrušte začiarknutie políčka Skryť prípony známych typov.
Teraz poďme upraviť config.cfg. Môžete ho otvoriť v systéme cez WordPad, Poznámkový blok.

Teraz upravte tieto riadky v Configu. Pre väčšinu z nich, budete jednoducho prepisovať hodnoty na 0 - 1.

r_drawtracers_firstperson Nastavte na "0" - vypne first-person značkovacie látky. Nepriateľské indikátory sú stále vypracované.

mat_monitorgamma Nastavte na "2.1" - svetlejší, tým lepší, takže môžete osvetliť nepriateľov.

mat_queue_mode "-1" - Automatická detekcia multi-core rendering, "0"- synchronný single core, "1"-zaradený single core, "2"- zaradený multi core. Pre rôzne processory iné nadstavenia sú vhodné, takže si vyskúśajte čo je pre vás to najlepśie.

mat_savechanges - Pridajte tento riadok pre zápis nastavenia videa do registra.

sv_forcepreload "1" - Vynúti hru načítať všetky zvuky a kľúčové aktivity na mape. To vám môže pomôcť, a môžete sa tým aj zachrániť ako napr pri blížiacom sa hodenom granáte.

cl_disablehtmlmotd "1" - vypnú sa otravné reklamy, pri pripájaní k serverom

cl_autowepswitch "0" - Zakáže automaticky prepnutie na primárnu zbraň, ktorú môžete zdvihnúť zo zeme, takže nemusíte potom ničiť svoju klávesnicu a nadávať že nemala náboje a preto vás vlastne dali dole.

cl_disablefreezecam "1" - Vypne zmrazenie na smrť, takže si môžete volať s vašimi spoluhráčmi

Zmeny si môžete uložiť ale nezatvárajte Config. Ideme nastavovať najdôležitejšie z najdôležitejších a tým je nastavenie siete.

Úprava sieťových nastavení v Configu
Tieto nastavenia siete sú najdôležitejšie príkazy, ktoré napíšete do svojho Configu. Nájdite nasledujúce príkazy v config a zmeňte ich hodnoty, ako je uvedené:

cl_interp "0" - ak nie je, tak dopíšte
cl_interp_ratio "1"
cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"

Tiež, pridať rýchlosť do Configu s nasledujúcou hodnotou:

rate "128000"

go12.jpg

Prečo by som to mal meniť keď mi to ide dobre ?

Myslite na to takto: existujú dve verzie Counter-Strike hrania, tvoje a serverové. Cmdrate, predvolených 100 milisekúnd v minulosti no v CS GO je to 64. Medzi ďalšie "aktualizácie" máte menšiu interpoláciu (cl_interp), je potrebné aby vaše PC presne zistilo , čo server zaznamená. Ak si server a klient porovnajú data a server prepíše váš hit, potom to, čo si myslíte, že je hitom môže chýbať. Môže nastať situácia, kedy budete strieľať do nepriateľa a vidieť krv napríklad, a zistíte, že ste mu vlastne nič nezobrali. K tomu dochádza preto, že krvné odtlačky sú na strane klienta. Váš klient si myslí, že ste trafili nepriateľa, čerpá krv, a posiela pakety na server ku kontrole. To je dôvod, prečo chcete vnímať vášho klienta, aby sa priblížil k vnímaniu serveru.

Zníženie interpolácii beží mierne na riziku výskytu tkz. laggov. Spôsobuje to stratenie plynulosti hry, čo býva nepríjemné. Ako je to možné, veď mám 20Mbit? Nuž, tak. Cieľom pre súťažné hry je vždy mať čo na najnižšiu možnú hodnotu na strane klienta interpolácie a získať čo najpresnejší obraz o hernom svete. Takže sme si stanovili naše cl_interp hodnotu 0.

Nastavením na 0 sa hra automaticky nastaví na interp na najnižšiu možnú hodnotu povolenú servera.

Ďalej chceme, aby sme mali čo najviac aktualizácií za sekundu ak nám to server bude môcť dať. V prípade, že budete niekedy hrať na vyššej miere servera, nastavíme naše cl_updaterate na "128" a naše cl_cmdrate na "128". Môžete použiť vyššie hodnoty, je to ale zbytočné. S týmito nastaveniami sa kedykoľvek pripojíte k vyššej hodnote servera. To isté platí o rýchlosti, čo je veľkosť paketov. Chcete mať čo najviac informácií, ako je to možné, takže sme si nastavili toto rate "128000".

Zdroj: pcgamer.com
Komentáre

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia
5.0
Biedny
Perfektný!

Pre pridanie hodnotenia musíte byť prihlásený.

Aktuálne zápasy
Twitch TV
Anketa
Na čom najčastejšie hraješ hry?
PC Notebook Konzola Mobil
85% (442 Hlasy)
12% (62 Hlasy)
1% (6 Hlasy)
2% (8 Hlasy)
Hlasy: 518
Začiatok hlasovania: 22/03/2020 11:37