1. Znižuje riziko rakoviny
V pive je obrovské množstvo antioxidantov. Portugalskí vedci dokonca zistili, že ak sa mäso marinuje v zlatožltom moku stráca sa z neho až skoro 70% karcinogénnych látok. Hopein – látka, ktorá je taktiež súčasťou tohto nápoja likviduje aj voľné radikály a tým zabraňuje tvorbe nádorov v ľudskom tele.
2. Zabraňuje infarktom
Taliansky výskum Fondazion di Riecerca Cura preskúmal niekoľko rôznych medzinárodných štúdií a zistili, že ľudia, ktorí dali prednosť pivu pred džúsom mali o 31% menšie riziko srdečného ochorenia. Zázračný nápoj obsahuje aj vitamíny skupiny B, v dôsledku čoho je možnosť dostať infarkt nižšia.
3. Pomáha ľadvinám
Chmeľ vyrábaný v vyšľachtených druhov obilia, vo veľkej miere napomáha tomu, aby sa vápnik neusadzoval v ľadvinách. Vďaka tomu tak zabraňuje vzniku ľadvinových kameňov až o 40 %.
4. Silnejšie kosti
Pivo obsahuje aj chemickú látku nazývanú kremík. Kosti zásobované kremíkom sú hustejšie a riziko vzniku zlomeniny je veľmi nízke.
5. Znižuje krvný tlak
My, ktorí trpíme tzv. hypertenziou to už dávno vieme. Vysoký krvný tlak spôsobuje hlavne mnoho infarktov. Tento fakt bol vyvrátený však v bode číslo 2.
6. Skrášľuje pleť
Vitamíny B obsiahnuté v pive podporujú metabolizmus a taktiež aj regeneráciu kože. Samozrejme nesmieme zabudnúť, že okrem iného napomáha aj tvorbe pigmentu.
7. Predlžuje život
To, že liek na nesmrteľnosť neexistuje už každý dávno vie. Je možné, že liek na nesmrteľnosť bude vytvorený aj zo zložiek piva. Niekoľkými desiatkami bolo potvrdené aj to, že tí, ktorí pijú zlatožltý mok, žijú dlhšie.
Na záver by som možno dodal, že pitie piva netreba preháňať a piť ho s rozumom. Samozrejme, pitie piva neodporúčame máloletým.
Zdroj: tn.nova.cz
editoval a publikoval: Majo